Activiteiten

Activiteiten


Een buurtfeest is de manier om elkaar beter te leren kennen. Om de saamhorigheid in Ockenrode te versterken organiseren we daarom in beginsel twee keer per jaar een borrel cq wijkfeestje. Alle activiteiten worden aangekondigd via een flyer die we huis-aan-huis verspreiden. Ook staan alle festiviteiten aangekondigd op deze site en op onze Facebookpagina.


Zomerborrel

Na de zomervakantie is de jaarlijkse Zomerborrel in Ockenrode, waarbij ook verschillende activiteiten voor de kinderen zullen worden georganiseerd. Dit vindt plaats op het grasveld bij de entree van onze wijk. De opzet is dat iedereen hapjes en drankjes meeneemt. Op die manier kunnen we het voor iedereen gratis toegankelijk houden.


Kerstviering/Nieuwjaarsborrel

Soms is er in december een kerstviering met glühwein en warme chocomel. OOk wordt er soms een nieuwjaarsborrel georganiseerd.


Halloween

Ieder jaar vieren de kinderen in Ockenrode Halloween. Zij vieren op 31 oktober ‘trick or treat’ door huizen te bezoeken met een griezelig spook, ballonnen of andere versierselen op de deur. Buurtbewoners die nog versierselen nodig hebben, kunnen deze via het bestuur krijgen (mail naar bestuur@ockenrode.nl)


Sint Maarten

De jongste kinderen in Ockenrode kunnen ieder jaar op 11 november meedoen met Sint Maarten. De kinderen gaan 's avonds als het donker (met of zonder ouders) langs de huizen. Aan de deur zingen ze liedjes. In ruil hiervoor krijgen ze iets lekkers. Heeft u lekkers voor de kinderen klaar staan? Zet dan een of meer brandende kaarsen bij het raam zodat de kinderen weten dat u meedoet.