Schone wijk

Schone wijk


De bewoners zijn er samen verantwoordelijk voor dat de wijk er netjes en schoon uitziet. Op de algemene ledenvergadering spreken zij jaarlijks met elkaar af:


  • Dat hondenbezitters hun hond aan de lijn hebben en de ontlasting van hun hond opruimen. Overigens is dit verplicht in heel Den Haag.


  • Dat de mensen van de gemeentereiniging gemakkelijk alle straten in kunnen rijden. Dat betekent dat alle bewoners zorgen dat hun auto niet de doorgang van de vuilniswagen belemmert. En dat zij overhangend groen regelmatig snoeien, zodat de vuilniswagen er gemakkelijk langs kan. Het huisvuil wordt iedere week op donderdag opgehaald. U mag de containers na 22.00 uur op woensdagavond en vóór 7.45 uur op donderdag op straat zetten. Als de gemeentereiniging de containers heeft geleegd, wordt u verzocht de containers zo spoedig mogelijk weer op eigen terrein te zetten.


  • Ligt er ergens afval in de buurt van uw huis, dan is het fijn als u dit even opruimt. Als we dit allemaal doen, blijft de wijk schoon en netjes.

Melding openbare ruimte


Ligt er ergens een losse stoeptegel? Werkt een lantaarnpaal niet? Ligt er een dood dier? Of afval of hondenpoep? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. 


Op de website van de gemeente is hier een speciale pagina voor: